Κωνσταντίνος Βαρδάκας       MD, PhD

Ειδικός Παθολόγος

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

 

'Ωρες Λειτουργίας

Δευτέρα με Παρασκευή,

5:00μμ - 9:00μμ

Ο κ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας δέχεται κατόπιν ραντεβού

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  


Κωνσταντίνος Ζ. Βαρδάκας, MD, PhD
Ειδικός Παθολόγος

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

Μέλος Επιτροπής Έρευνας Άλφα Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Επιστημών (ΑΙΒΕ)

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κοζάνη. Αποφοίτησα το 1996 από το 1ο Λύκειο Κοζάνης. Στη συνέχεια φοίτησα για 2 χρόνια στην Ιατρική Σχολή του Καρόλου στην Τσεχία και από το 1998 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησα το 2002.

Από το 2004, μετά την υπηρεσία υπαίθρου, συμμετείχα σε σειρά ερευνητικών εργασιών στο Άλφα Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών (ΑΙΒΕ, www.aibs.gr) ως μέλος της επιτροπής Έρευνας υπό την εποπτεία των καθηγητών Μ. Φαλάγγα και Γ. Σαμώνη. Ακολούθησε η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην πρόληψη των λοιμώξεων και ειδικότερα στις μυκητιάσεις.

Από το 2006 ως το 2011 εργάστηκα στο ΓΝΘ Γ. Γεννηματάς ως ειδικευόμενος Παθολογίας και πήρα τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας Παθολογίας. Την περίοδο αυτή συνεχίζεται η ερευνητική δραστηριότητα με τη συγγραφή άρθρων σε διεθνείς επιθεωρήσεις και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια με πρωτότυπες εργασίες στις μικροβιακές και μυκητιασικές λοιμώξεις.

Από το 2011 συνεργάζομαι με τους ιατρούς ΣΟΣ και ταυτόχρονα εργάστηκα ως Ειδικός Παθολόγος στα νοσοκομεία Ερρίκος Ντυνάν και Μητέρα. Από τον Νοέμβριο του 2012 ξεκίνησε η λειτουργία του προσωπικού ιατρείου στο Παλαιό Φάληρο.

Πιστεύω ακράδαντα πως στην άσκηση της ιατρικής μεγάλο ρόλο παίζει η επικοινωνία, δηλαδή η από κοινού κατανόηση των επιθυμιών και των στόχων του ασθενή και του ιατρού. Ταυτόχρονα πρέπει να γίνεται κατανοητό πως πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι όχι η θεραπεία αλλά η πρόληψη των ασθενειών.

 

 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό του Παθολόγου


Άρθρα δημοσιευμένα στο PubMed

Αναφορές στο Google Scholar

Δίκτυο ερευνητών

 

 

 

Θέματα Παθολογίας

Διαβάστε Περισσότερα

Ιατρείο

Αγ. Βαρβάρας & Ταξιαρχών 11

Παλαιό Φάληρο, 17563

Αθήνα

Τηλ.: 211 4037372

Κιν.: 694 7939600

Στείλτε άμεσα